Patch për dhimbjen e shpinës dhe të shpinës

Arna terapeutike për dhimbjen e shpinës janë shumë të përshtatshme për t'u përdorur - ato i ngjitën dhe dhimbja u largua. Njollat përdoren për miozitin - inflamacion i muskujve të shpinës, për osteokondrozën dhe sëmundje të tjera të sistemit muskuloskeletor. Të gjitha këto sëmundje karakterizohen nga e njëjta simptomë - dhimbje në shpinë dhe në pjesën e poshtme të shpinës.

Është gabim të besosh se patch-i do të shpëtojë nga vetë sëmundja. Njollat për dhimbjen e shpinës janë vetëm një element i terapisë simptomatike. Anestezoni përkohësisht, fshehni simptomat e sëmundjes. Dhe nëse përdorimi i patch-it nuk mbështetet nga trajtimi kompleks i sëmundjeve, atëherë veprimi i tij është absolutisht i padobishëm.

Si funksionon patch-i?

Patch-i për lehtësimin e dhimbjeve ka 3 shtresa:

  • Mbulues - baza mbi të cilën shpërndahen elementet medicinale;
  • Kryesorja është droga e grimcuar;
  • Ngjitës - me ndihmën e substancave të veçanta, copëza ngjitet në lëkurë.

Sipas natyrës së përbërësve, pjatat ndahen në dy grupe: natyrale dhe të marra artificialisht. Përparësitë e barnave të grupit sintetik përfshijnë veprimin dhe efikasitetin e shpejtë. Me dhimbje shpine, ata janë në gjendje të lehtësojnë menjëherë shqetësimin. Ndryshe nga agjentët sintetikë, preparatet me substanca aktive me origjinë natyrore janë plotësisht të padëmshme. Por ato nuk veprojnë aq shpejt: duhet të prisni disa orë, ndonjëherë edhe ditë, për efektin e dëshiruar.

copë për dhimbjen e shpinës

Është e mundur të lehtësohet spazma e dhimbjes jo vetëm me ndihmën e një pllake ngjitëse. Një injeksion ose një kapsulë anestezike gjithashtu mund të lehtësojë dhimbjen. Por nëse ilaçet e përdorura në mënyrë intramuskulare ose gojore prekin të gjithë trupin, atëherë patch-i për dhimbjen e shpinës mund të ketë një efekt pikë. Përparësitë e arnave për lehtësimin e dhimbjeve përfshijnë minimizimin e efekteve anësore dhe efikasitetin e lartë.

Substancat që lehtësojnë spazmën nuk kanë nevojë të kalojnë një rrugë të gjatë nëpër traktin gastrointestinal ose sistemin e qarkullimit të gjakut. Ato ndikojnë drejtpërdrejt në fokusin e dhimbjes, duke depërtuar nëpër poret e lëkurës.

Një pikë tjetër e rëndësishme që e bëri të popullarizuar përdorimin e arnave është vetia për të mos ndërvepruar me barna të tjera. Nga kjo rrjedh se ngjitësi i drogës mund të përdoret paralelisht me ilaçe të tjera ose të përdoren metoda kombinuese të trajtimit.

Për të zbuluar se cili copëz është i duhuri për pacientin dhe si duhet aplikuar, është mirë që të konsultoheni me një mjek. Bazuar në simptomat, gjendjen e përgjithshme dhe mundësinë e reaksioneve alergjike, specialisti do t'ju ndihmojë të zgjidhni njollat e duhura për dhimbjen në pjesën e sipërme ose të poshtme të shpinës.

Llojet e pllakave mjekësore

Sipas parimit të veprimit, pllakat mjekësore ndahen në llojet e mëposhtme:

  • Ngrohja- kur produkti nuk përmban barna. Duke bllokuar nxehtësinë e gjeneruar nga trupi, pllakat e përqendrojnë atë në zonën e problemit, duke prekur zonat e dhimbshme. Droga të tilla përdoren nga atletët për të ngrohur shpinën ose për të hequr qafe ndjesitë post-traumatike;
  • veprim magnetik- në këto pllaka, në vend të barnave, përdoren substanca që mund të integrojnë rrezatimin infra të kuq. Valët e këtij spektri për dhimbjet e shpinës prekin zonën problematike, duke lehtësuar tensionin dhe parehatinë. Disavantazhet e këtyre fondeve përfshijnë ngjitjen e dobët në lëkurë dhe pamundësinë për t'u përdorur në prani të plagëve;
  • Me eksipientë medicinalorigjinë natyrore dhe artificiale. Substancat që përbëjnë preparatet janë në gjendje të depërtojnë në lëkurë dhe të veprojnë në zonat e dhimbshme;
  • Pllaka me barna anti-inflamatore jo-steroide.Ngjitëse të tilla përdoren për simptoma akute, kur duhet të lehtësoni menjëherë dhimbjen. Përgatitjet me përmbajtje të ngjashme mund të veprojnë në burimin e inflamacionit, por përdorimi i pllakave për një kohë të gjatë është i padëshirueshëm për shkak të karakteristikave të substancave aktive që përbëjnë ilaçin.

Cilin patch të zgjidhni?

Kompanitë farmaceutike prodhojnë pllaka të ndryshme që përdoren për lehtësimin e dhimbjeve. Përveç ilaçeve kundër dhimbjeve, disa ngjitëse përmbajnë sulfat glukozaminë. Ky element është i përfshirë në sintezën e qelizave të indeve të kërcit që përbëjnë pjesët e lëvizshme artikulare dhe disqet ndërvertebrale. Kondroitina, e cila është pjesë e shumicës së produkteve, është një përcjellës i mirë që normalizon furnizimin e indeve të kërcit me substanca esenciale dhe lagështi. Vitaminat B nxisin përthithjen e karbohidrateve dhe mineraleve, gjë që është gjithashtu e nevojshme për funksionimin normal të kyçeve dhe shtyllës kurrizore.

Sot, farmacitë ofrojnë dy lloje arna për lehtësimin e dhimbjeve:

  • Me ngjitëse me substanca aktive të sintetizuara artificialisht.
  • Pjatat, të cilat përdorin përbërës natyralë, prodhohen kryesisht nga prodhues kinezë. Ato bazohen në koncentrate bimore, lëngjet e të cilave përdoren tradicionalisht në mjekësinë orientale.

Pavarësisht nga prodhuesi, vendi i prodhimit, mbushjet, arna ortopedike përdoren për trajtim dhe janë në gjendje të lehtësojnë pacientin nga vuajtjet, të përmirësojnë gjendjen e përgjithshme dhe të rivendosin lëvizshmërinë.